Nico Rosberg en Lewis Hamilton lieten tijdens de vrije trainingen nog maar eens goed zien waar de Mercedes dit jaar goed in is, een kwalificatieronde rijden. De vraag is alleen of dat in Monaco genoeg is om de concurrentie achter zich te houden.

“We hebben laten zien dat we nog steeds snel zijn in één ronde”, vertelt de snelste man van de dag, Nico Rosberg. “Het is nu alleen de vraag of we ten opzichte van de concurrentie ons racetempo wat hebben kunnen verbeteren. We hebben vandaag veel ronden gereden en veel gegevens verzameld.”

Naast de snelste tijd van Rosberg zette Hamilton een tweede tijd neer. Na het drama Bahrein en Spanje, waar de coureurs ver terugvielen, hopen ze echter in Monaco wel stand te houden. Het is daar immers een stuk moeilijker passeren.

Toch is Hamilton nog wel kritisch op zichzelf. “Ik moet over één ronde gewoon sneller rijden. Ik sta nog te ver achter Rosberg. Voor het team ziet het er wel goed uit. We staan gewoon weer bovenaan en het tempo lijkt goed. Ik moet mijn balans nog iets aanpassen en dan kan het een mooi weekend worden.”