Na een dominante één-twee finish in Australië twijfelt bijna niemand eraan dat de strijd om de zege ook in Maleisië tussen Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg zal gaan. De enige die nog een slag om de arm houdt, is teambaas Toto Wolff.

Volgens de Oostenrijker – wiens opmerkingen gezien de aanhoudende Mercedes-dominantie toch wel heel erg aanvoelen alsof hij ze voor de vorm maakt – mag Mercedes ‘niets laten liggen’. “Er mag van het succes uit Australië genoten worden, maar dat was maar één race en we kunnen het ons niet veroorloven op onze lauweren te rusten”, beklemtoont hij.

“Er wordt op ons gejaagd door niet aflatende rivalen, waarbij Ferrari afgelopen winter een duidelijke stap vooruit heeft gezet en Williams er tijdens de seizoensopener erg sterk uitzag. Verder willen we in deze fase van het jaar nog niemand uitvlakken, dus we bereiden ons voor op een flink gevecht. Maleisië is daarbij de volgende slag. Het doel is om te winnen en we benaderen de race dan ook net zo serieus als de seizoensopener”, verklaart Wolff.

Waar Wolff zijn best lijkt te doen het allemaal nogal spannend te doen klinken, daar laat Lewis Hamilton – de titelverdediger en de winnaar van de openingsrace – in zijn vooruitblik optekenen dat ‘het winnen van de eerste race pas de eerste stap is’ en dat hij heel graag gelijk in Maleisië weer wil zegevieren. “Want het heeft me acht pogingen gekost er voor het eerst te winnen, en ik wil niet weer zo lang wachten…”

Teamgenoot Nico Rosberg windt er ondertussen geen doekjes om wat betreft de krachtsverhoudingen in de Formule 1 voor 2015 en in Maleisië: “Het lijkt dit jaar weer een tweestrijd tussen Lewis en mijzelf te worden. In Australië ging alles geweldig, dus hopelijk kunnen we in Maleisië weer een één-tweetje scoren, al hoop ik dat de volgorde dit keer omgedraaid is!”, verklaart de nummer twee uit de seizoensopener.

Wat Rosberg verder nog hoopt, is dat Ferrari-coureur Sebastian Vettel ‘iets opsteekt’ van zijn bezoek aan Mercedes’ engineers briefing van vrijdag. Rosberg heeft Vettel daarvoor uitgenodigd nadat hij zich in de persconferentie na de race in Australië liet ontvallen dat het goed voor de sport zou zijn als Ferrari dichterbij weet te komen. Een leuke PR-stunt, maar pijnlijker kan de dominantie van Mercedes eigenlijk niet duidelijk worden gemaakt…