*

Mercedes onthult W11: evenaart Hamilton Schumacher met deze bolide?

Laurens Stade

Laurens Stade

14 februari 2020 09:32

Mercedes onthult W11: evenaart Hamilton Schumacher met deze bolide?
Mercedes

Mercedes heeft vandaag foto’s naar buiten gebracht van haar nieuwe bolide, de W11. Met deze auto wil het team voortborduren op het succes van de afgelopen jaren, terwijl Lewis Hamilton een gooi zal willen doen naar zijn zevende wereldtitel waarmee hij Michael Schumacher evenaart.

Mercedes presenteerde maandag al de nieuwe kleuren voor 2020. Daar was te zien dat het Duitse team vasthoudt aan het kenmerkende zilver en groen, maar dankzij hun nieuwe sponsor Ineos krijgt de bolide ook een likje rode verf. Waar Mercedes tijdens die onverwachte presentatie de nieuwe livery toonde op de auto van afgelopen seizoen, heeft het team vandaag foto’s getoond van de daadwerkelijke auto voor het nieuwe seizoen.

Lees ook: Mercedes en nieuwe sponsor Ineos tonen auto voor 2020

Met de W11 zal Mercedes willen voortborduren op het succes van de afgelopen jaren. Het Duitse team veroverde afgelopen seizoen voor de zesde keer op rij de constructeurstitel en Lewis Hamilton kroonde zichzelf tot zesvoudig wereldkampioen. De 35-jarige Brit kan dit seizoen het record van zeven wereldtitels van Michael Schumacher evenaren.

Om 10:30 uur Nederlandse tijd zal Mercedes ook nog via een livestream een presentatie houden waar teambaas Toto Wolff, Lewis Hamilton en Valtteri Bottas bij aanwezig zijn. Later vandaag mogen Hamilton en Bottas plaatsnemen achter het stuur van de W11 tijdens een shakedown.