Hoewel de onthulling op 14 februari gepland stond, verraste Mercedes vandaag door met een livestream vervroegd de nieuwe kleuren voor auto voor 2020 te openbaren. Mercedes is zo na Haas het tweede team dat zijn wagen voor komend seizoen aan het publiek toont.

Samen met nieuwe sponsor Ineos, bekend van de gelijknamige wielerploeg, verraste Mercedes met de onthulling van de livery voor 2020. Het vertrouwde zilver en groen blijft, maar voortaan is ook het rood van Ineos zichtbaar op de Zilverpijlen.

Lees ook: Haas onthult 2020-auto

Mercedes trok op maandag naar de Royal Automobile Club in Londen. Samen met Ineos, een nieuwe partner, onthulde Mercedes de nieuwe kleuren voor auto van 2020. “We delen de passie voor sport”, vertelt teambaas Toto Wolff over de nieuwe sponsor.

Hoewel Mercedes’ contract met de F1 na 2020 afloopt, tekende het team een overeenkomst met Ineos voor 5 jaar. De deal met Ineos zou gelijkaardig zijn aan die met hoofdsponsor Petronas. Een nieuwe, belangrijke financiële partner voor Merdedes dus. Volgens Toto Wolff geeft dat aan dat Mercedes wenst verder te gaan in de Formule 1. “Een exacte datum voor de afhandeling van het contract kan ik momenteel niet geven”, aldus Wolff.

Lees ook: Onthulling 2020-wagens: alle data op een rij