Mercedes ontkent dat de W13 niet geslaagd zou zijn voor een van de crashtests van de FIA. Het team laat weten dat de nieuwe bolide de crashtest op 13 januari al doorstaan heeft en dus goedgekeurd is door de FIA.

De afgelopen dagen verschenen berichten van de Italiaanse tak van Motorsport.com dat Mercedes de crashtests van de FIA niet zou hebben doorstaan. Het team zou daardoor opnieuw aan de slag moeten gaan om de goedkeuring van de FIA te krijgen, wat een verplichting is om deel te nemen aan het Formule 1-kampioenschap.

Lees ook: Mercedes ziet nieuwe regels als kans om te bewijzen dat ze ‘niet alleen maar geluk’ hebben gehad

Die berichten werden vervolgens gedeeld, maar Mercedes ontkent nu tegen RTL dat het de crashtest niet heeft doorstaan. De W13, zoals de bolide van Mercedes dit jaar heet, heeft namelijk al op 13 januari de crashtest doorstaan en is dus goedgekeurd door de FIA. Mercedes zal de nieuwe bolide op 18 februari presenteren. Dat gebeurt middels een ‘speciaal digitaal evenement’ vanaf Silverstone, waar George Russell en Lewis Hamilton vervolgens ook de eerste kilometers zullen rijden met de W13.

Lees ook: Mercedes maakt datum bekend van onthulling W13

Niet alleen Mercedes, maar ook Red Bull zou problemen hebben gehad bij de crashtest, meldde opnieuw de Italiaanse Motorsport.com. Dat zij nog geen datum hebben geplakt op de presentatie van de RB18, zoals de auto zal heten, zou die bewering ondersteunen, maar is net zoals het nieuws van Mercedes met een flinke korrel zout te nemen. Red Bull heeft fans in ieder geval wel al uitgenodigd om deel uit te maken van de launch.

Ook Aston Martin zou volgens berichten problemen hebben waardoor zij niet aanwezig zouden kunnen zijn bij de ‘shakedown’ in Barcelona, maar die verhalen werden ook al snel naar het rijk der fabelen verwezen. “Het werk aan onze bolide voor 2022 verloopt voorspoedig en zal gereed zijn voor de test in Barcelona”, liet het team weten.