Mercedes moet op de Hungaroring vooralsnog haar meerdere erkennen in Ferrari, met Valtteri Bottas en Lewis Hamilton op de derde en vierde plek in de kwalificatie.

Ferrari’s Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen staat ervoor, op de eerste rij, met Vettel die in de kwalificatie een kwart seconde sneller was dan Bottas, en vier tienden sneller dan Hamilton.

“Ferrari is het hele weekend al snel, dus we wisten dat het close zou worden in de kwalificatie en lastig om Ferrari te verslaan”, erkent Bottas. “Zij hebben alles hier al vanaf het begin goed op orde.”

“Wij hebben nog wat werk te doen voor zondag”, vervolgt Bottas. “We staan niet waar we willen staan, vooraan, wat wel onderstreept dat we nog huiswerk te doen hebben. We hebben daarbij een lange en lastige race in het vooruitzicht om ons op te concentreren”, vertelt de nummer drie van de zaterdag.

Aan inzet geen gebrek bij Bottas.

Hamilton
Teamgenoot Hamilton vertelt op zijn beurt aan Sky Sports F1 dat het ‘niet het makkelijkste weekend’ voor hem is. “De auto voelde wel vrij goed. Ik had het idee dat het beter ging in de kwalificatie en mijn rondjes waren over het algemeen ook goed, alleen in Q3 helaas niet”, verzucht hij.

Net als Bottas is ook Hamilton niet verrast door Ferrari’s pace: “We wisten al dat ze snel waren, dat zagen we in VT3 al. Ik weet niet of ze een update hebben gebracht of wat het dan ook, maar het is duidelijk dat het knokken geblazen is.”

Op de baan zullen Hamilton en Mercedes het volgens de Brit zelf komende zondag daarbij van iets anders moeten hebben dan inhaalacties. “Want inhalen is hier onmogelijk”, stelt hij. “Het wordt dus in een treintje rijden, tenzij we qua strategie iets kunnen doen”, aldus Hamilton.

Hamilton slaagde er in Q3 niet in een goed rondje eruit te persen.