Mercedes heeft bekend gemaakt haar nieuwe auto op de eerste testdag in Barcelona te presenteren, waardoor de W03 op dinsdag de 21e zowel onthuld zal worden als zijn eerste kilometers zal maken.

 

Mercedes kiest er dus niet voor de auto een dagje eerder te onthullen, maar zal de nieuwe bolide pas vlak voordat de test van start gaat presenteren: om tien voor half negen wordt de bolide in de pitstraat aan de wereld getoond, waarna Michael Schumacher een kleine veertig minuten later in de cockpit zal klimmen om de nieuwste silberpfeil zijn vuurdoop te geven.

 

Teamgenoot Nico Rosberg is de dag daarna aan de beurt om kennis te maken met de W03, waarna Schumacher op donderdag weer achter het stuur zal zitten en Rosberg vervolgens de laatste testdag voor zijn rekening zal nemen.

 

Mercedes is de laatste van de topvier van 2011 om de nieuwe auto te presenteren. Red Bull, Ferrari en McLaren onthulden hun nieuwe bolides namelijk allemaal begin februari en hebben deze tijdens de eerste wintertest – in Jerez – al getest, terwijl Mercedes daar nog met de oude auto rondreed.

 

De W03 wordt de opvolger van de MGP W02. De aanduiding MGP is uit de typenaam gehaald omdat het team met ingang van komend seizoen niet meer als Mercedes GP Petronas Formula 1 Team door het leven zal gaan, maar als Mercedes AMG Petronas Formula 1 Team.