Niet alleen de coureurs hebben nieuwe auto’s, safety car-bestuurder Bernd Mayländer kruipt dit jaar ook achter het stuur van een nieuwe bolide. Het is wel weer een zilvergrijze Mercedes, maar dan een AMG GT R.

De vorige safety car was een Mercedes AMG GT S, maar de GT R is weer net een stapje harder, vetter en bruter. De vierliter V8-biturbo perst er 585 pk uit, met op papier een topsnelheid van 318 kilometer per uur. De safety car is van Mercedes’ zogenaamde track package en een rolkooi voorzien.

“Ik verheug me erop met mijn nieuwe bedrijfsauto te rijden”, vertelt Mayländer, die de GT R ‘weer een stapje hoger’ dan de GT S noemt. “Idealiter zie je de safety car natuurlijk zo min mogelijk op de baan, maar met de GT R beschikken we over het best mogelijke gereedschap om het veld rond de baan te leiden als de race geneutraliseerd moet worden.”

Mercedes is al sinds 1996 leverancier van de safety car in de Formule 1. Ook de dokterswagen wordt door Mercedes geleverd. Dat is een Mercedes AMG C-klasse 63 S Estate. Deze wordt bestuurd door Alan van der Merwe.