Regerend wereldkampioen Mercedes gaf afgelopen donderdag al een uitgebreid voorproefje van hoe haar nieuwe auto eruitziet, maar heeft de W06 Hybrid nu ook officieel gepresenteerd op het circuit van Jerez.

De W06 is duidelijk een evolutie van de W05, waarmee Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg vorig jaar zestien van de negentien Grands Prix wonnen en achttien polepositions veroverden. Het meest opvallend aan de W06 is dat de neus wat ronder en verfijnder oogt, terwijl de kleurstelling van de bolide ook net iets anders is.

Paddy Lowe, de hoofdverantwoordelijke voor alle technische zaken bij Mercedes, legt uit dat de neus ‘zo kort mogelijk is gehouden, terwijl we de voorvleugel zo ver mogelijk naar voren hebben gezet’, verwijzend naar de vleugel die op het oog inderdaad als aan een draadje vast hangt.

Volgens Lowe heeft Mercedes tijdens de winter verder veel nadruk gelegd bij het verbeteren van de betrouwbaarheid, maar is er ook uitvoerig naar de wielophanging gekeken, mede omdat de W05 nog ontworpen was om gebruik te maken van het FRIC – een systeem dat de voor- en achterwielen afhankelijk van elkaar stabiliseert – maar dat gedurende 2014 in de ban is gedaan. De W06 heeft in die zin dus een andere basis.

Hamilton & Rosberg
Lewis Hamilton, de kampioen van 2014, benadrukt dat hij na het winnen van zijn tweede titel alleen maar meer gebrand is op het behalen van verder succes. “Ik wil gewoon weer de baan op, felle duels uitvechten, het beste uit mezelf halen en hopelijk meer winnen. Het is natuurlijk niet makkelijk om na zo’n succesvol jaar als wij in 2014 hadden op dezelfde voet verder te gaan, maar we weten dat er toch enkele verbeterpunten waren en ik weet dat iedereen op de fabriek er keihard aan heeft gewerkt om nog sterker te worden.”

De titelverdediger benadrukt daarbij wel zich uiteraard nog niet rijk te rekenen, hetgeen maar goed is ook, want teamgenoot Rosberg – de vice-kampioen van 2014 – staat te trappelen om weer aan de slag te gaan: “Ik weet nu hoe het voelt om mee te doen om de titel, maar ook hoe het voelt om de titelstrijd te verliezen. Ik wil dat laatste niet nog eens meemaken en wil nu dan ook vol in de aanval. Ik ben echt tot op het bot gemotiveerd en verheug me op wat hopelijk een volgende tweestrijd met Lewis wordt, ook al vlakken we de andere teams natuurlijk ook niet uit.”

Wolff
Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, herhaalt dat het ‘drukke maanden zijn geweest’ op de verschillende Mercedes-fabrieken. “We hebben absoluut niet op onze lauweren gerust”, beklemtoont hij. “We weten dat succes vaak van korte duur is en je niet zomaar komt aanwaaien, dus ondanks dat we er op papier goed voor staan, weten we dat we ons geen fouten kunnen veroorloven en nog een lange weg te gaan hebben naar de eerste race.”

“Het enige wat we op het moment zeker weten, is dat we twee coureurs hebben die het beste uit elkaar naar boven halen. Lewis en Nico weten wat we van ze verwachten, maar ze hebben zelf natuurlijk ook de nodige verwachtingen van ons. De strijd tussen onze jongens zal vast weer fascinerend worden, maar of we ze weer een auto kunnen geven waarmee ze samen kunnen uitmaken wie de zege pakt, weten we pas in Melbourne.”