*

Mercedes-teambaas Wolff: ‘Het grootste verschil tussen ons en Ferrari? Dat zij móéten winnen’

Redactie

Redactie

31 januari 2019 10:30

Mercedes-teambaas Wolff: ‘Het grootste verschil tussen ons en Ferrari? Dat zij móéten winnen’
Motorsport Images

Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt dat het grote verschil tussen zijn team en rivaal Ferrari is dat Mercedes winnen niet voor lief neemt, terwijl het voor Ferrari een must is. “Onderdeel van ons DNA is dat we bescheiden blijven terwijl we winnen.”

Dat vertelt Wolff in een exclusief interview in het nieuwste nummer van FORMULE 1. “Wij nemen winnen niet voor lief, zien het niet als iets dat vanzelfsprekend of ons recht is”, zegt de teambaas die Mercedes de afgelopen vijf jaar naar vijf rijders- en vijf constructeurstitels heeft geleid.

In die afgelopen vijf seizoenen heeft Mercedes 74 races gewonnen, maar, zo zegt Wolff: “Wij gaan niet elk weekend in met de instelling dat winnen een must is.”

Een bescheiden instelling, erkent de Oostenrijker, maar wel eentje die volgens hem heel belangrijk is: “Want als er races zijn waarin tweede het maximale is en we onze uiterste best hebben gedaan, heb ik daar vrede mee. Dat is denk ik ook het grootste verschil tussen ons en Ferrari: zij hebben de instelling dat alles minder dan de zege niet genoeg is. Ze móéten winnen, tweede worden is falen, al doen ze nog zo hun best.”

Volgens Wolff speelde dit zeker mee in 2018, een jaar waarin Ferrari en Mercedes volgens hem ‘om de drie races afwisselden wie het snelste was’. “Daarom stelde ik me na een zege ook telkens zo voorzichtig op.”

In de nieuwste uitgave van FORMULE 1, nr. 02, vertelt Wolff wat Lewis Hamilton zo goed maakt, waarom hij vertrouwen houdt in Valtteri Bottas en waarom hij niet weet wat beter is: een echte nummer één in je team hebben, of twee coureurs die elkaar opjutten. FORMULE 1 nr. 02 ligt nu in de winkel of is hier te koop.

Lees meer over

Mercedes Wolff