Mercedes-topman en oud-Formule 1-coureur Niki Lauda is weer uit het ziekenhuis ontslagen, nadat hij zo’n twee weken geleden werd opgenomen vanwege griep.

Dat Lauda in het ziekenhuis werd opgenomen was niet zonder reden: de Oostenrijker is namelijk nog altijd herstellende van de longtransplantatie die hij begin augustus 2018 heeft ondergaan. Lauda onderging die longtransplantatie omdat hij last had van een ernstige longaandoening.

Rond de kerstdagen liep de 69-jarige Lauda, terwijl hij op vakantie was op Ibiza, echter griep op. Enige tijd later werd hij daarop in Oostenrijk opgenomen in het Allgemeines Krankenhaus Wien, waar hij eerder ook zijn longtransplantatie onderging. Na een week of twee onder toezicht op de intensive care-afdeling, is hij nu weer ontslagen uit het ziekenhuis.

Lauda vertelde eind vorig jaar nog aan La Gazzetta dello Sport dat hij verwacht komend seizoen ‘gewoon’ weer Grands Prix bij te wonen als adviseur en bestuursvoorzitter van het Mercedes Formule 1-team. Wel noemde de drievoudig wereldkampioen het herstel na zijn longtransplantatie ‘zwaarder’ dan dat na zijn vurige Formule 1-crash op de Nürburgring in 1976. “Want toen herstelde ik in iets van een maand, nu duurt het veel langer.”

Lees ook: Lauda is er in 2019 ‘gewoon’ weer bij: ‘Waarom niet?’