Lewis Hamilton begon dan niet al te voortvarend aan het Australische raceweekend, maar in de middag stond hij gewoon weer bovenaan. Nico Rosberg vergezelde hem aan top van de tijdenlijst.

Het is niet helemaal vreemd dat Lewis Hamilton na afloop spreekt over ’twee compleet verschillende sessies’. Een probleem met de oliedruk houdt de wereldkampioen van 2008 vrijwel de gehele sessie in de pits. “Ik voelde me op dat moment eigenlijk al verslagen, maar in de middag heb vond ik relatief snel het juiste gevoel in de auto.”

“Terugkijkend op de gehele vrijdag was het eigenlijk helemaal zo slecht nog niet. We moeten nu de data bekijken om te ontwaren waar we werkelijk staan. We hebben echter een solide basis voor de rest van het weekend gelegd, dus ik hoop dat we daar op voort kunnen borduren.”

Nico Rosberg
Teamgenoot Nico Rosberg reed aanzienlijk meer ronden in de eerste vrije training en ook in de middag kon de Duitser zonder noemenswaardige problemen zijn rondjes rijden. Hij is dan ook meer dan tevreden met zijn begin van het nieuwe Formule 1-seizoen.

“Het was heel fijn om weer terug in de auto te zitten en ik denk dat we ons gedurende de dag duidelijk hebben verbeterd. Natuurlijk is het gissen wat het allemaal waard is, aangezien iedereen op vrijdag zijn eigen plan trekt. We weten in ieder geval wel dat we heel bewust om moeten gaan met ons benzineverbruik, aangezien het display op het stuur daar voortdurend voor waarschuwt. We zijn al met al aardig uit de startblokken vertrokken en ik kijk uit naar de rest van het weekend.”