Mercedes heeft dan eindelijk het doek getrokken van de W03. Het is een evolutie van zijn voorgangers.

 

Mercedes reed de eerste wintertest nog met de oude auto om zo lang mogelijk te kunnen doorwerken aan de auto voor dit jaar. Afgelopen week beleefde de nieuwe auto zijn vuurdoop tijdens een privétest. Nu is hij officieel aan de wereld voorgesteld.

 

Zoals Mercedes-chef Norbert Haug al aankondigde, zijn er op het oog geen baanbrekende innovaties. De getrapte neus zijn we inmiddels al gewend van de andere teams, met uitzondering van McLaren.

 

“Afgezien van de markante neus is het een elegante toepassing van de huidige regels”, zegt teambaas Ross Brawn. “Vorig jaar introduceerden we een vrij radicale auto, die niet altijd bracht wat we hadden gehoopt. Nu is alles beter geïntegreerd. Het is een duidelijke stap voorwaarts op het gebied van design en verfijning.”

 

Mercedes hoopt dat op de baan wel een duidelijk verschil te zien zal zijn ten opzichte van zijn voorgangers, want het Duitse team wil dit jaar toch graag gaan meevechten om podiumplaatsen en overwinningen. Eerst zal het echter de achterstand moeten wegwerken die is ontstaan door de eerste test over te slaan.

 

Michael Schumacher mag daar vandaag een begin mee maken. “Ik heb al aardig wat presentaties meegemaakt, maar het blijft een speciale gebeurtenis”, zegt de Duitser. “Tijdens shakedown gaf de F1 W03 al een goed gevoel. Het moet nog blijken hoeveel vooruitgang we hebben geboekt, maar ik wil alle medewerkers bedanken voor hun enorme inspanningen.”

 

Nico Rosberg vult aan: “We zijn ons voorbereidingsprogramma goed begonnen. De auto ziet er fraai uit, alles is in harmonie. Dat weerspiegelt hoe de verschillende afdelingen met elkaar samenwerken. Het wordt erg interessant om de komende weken te ontdekken waar we staan ten opzichte van de concurrentie.”