*

Mercedes: ‘W09 is geen diva, maar heeft wel sterke en zwakke punten’

Daan de Geus

Daan de Geus

8 april 2018 10:07

Mercedes: ‘W09 is geen diva, maar heeft wel sterke en zwakke punten’
Sutton Images

De Mercedes W09 is volgens teambaas Toto Wolff geen ‘diva’ zoals haar voorganger, de W08. Dat gezegd hebbende, erkent Wolff wel dat de auto het niet op elke baan even goed doet.

Dat komt dan vooral door de circuitomstandigheden en manier waarop de W09 met de banden omspringt. “Vooral als het baanoppervlak wat ruwer is en het ook nog eens heet is, worstelen we”, wordt Wolff geciteerd door Motorsport.com.

Bottas was de snelste Mercedes-coureur in de kwalificatie en eindigde als derde op 0.166 seconde van Vettel.

“Zoals in Bahrein dus”, verwijst Wolff naar hoe Mercedes-coureurs Valtteri Bottas en Lewis Hamilton in de kwalificatie door het Ferrari-duo van Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen werden geklopt, nadat Mercedes in Australië nog veruit het snelst was in de kwalificatie.

Toch is de W09 geen diva, meent de Mercedes-teambaas. “De coureurs vinden dat de auto goed in elkaar steekt, maar we kwamen in de kwalificatie in Bahrein simpelweg snelheid te kort.”

“We hebben de afgelopen jaren altijd moeite gehad op bepaalde circuits. In Bahrein waren we vaak succesvol, maar het was er soms niet makkelijk de juiste set-up te vinden.”

“Het is verder interessant om te zien dat elke auto toch sterke en zwakke punten in z’n DNA heeft. De regels zijn veranderd, we hebben andere banden en het is een compleet nieuw ontwerp, maar ondanks al die veranderingen blijven de sterke en zwakke punten toch behouden.”