Michael Schumacher en Nico Rosberg kijken allebei uit naar de terugkeer van de Formule 1 op Amerikaanse bodem. Beide coureurs willen zich op het Circuit of the Americas vooraan laten zien.

Michael Schumacher, winnaar van zijn laatste Amerikaanse Grand Prix in 2006, hoopt dat dankzij de race in Austin het Amerikaanse publiek de sport eindelijk weer omarmt. “Ik ben benieuwd hoe het circuit erbij ligt, maar op foto’s ziet alles er piekfijn uit. We moeten afwachten hoe het publiek reageert op onze komst, maar wij zullen er alles aan doen om er een mooi spektakel van te maken. Ik hoop daar uiteraard een belangrijk deel van uit te maken.”

Ook teamgenoot Nico kijkt er naar uit zijn bolide voor de eerste keer het nieuwe asfalt op te sturen. “Aan onze voorbereiding zal het in ieder geval niet liggen”, meent de jongste van de twee Duitsers. “Ik weet wat ik van het circuit kan verwachten, vanwege de vele trainingsuren in de simulator.  Het circuit ziet er ‘cool’ uit, met op het eerste gezicht genoeg kansen om in te halen. We willen het seizoen met enkele goede resultaten afsluiten, dus we gaan ook in de Verenigde Staten weer voor punten.”

Een nieuw circuit betekent ook altijd nieuwe uitdagingen voor een Formule 1-team, weet ook teambaas Ross Brawn: “Je moet op zoek naar een compleet nieuwe afstelling. In de fabriek werken we echter hard om ons zo optimaal mogelijk voor te bereiden. We hebben er dan ook al meer dan vijf gesimuleerde races opzitten. Daarbij kijken we onder andere naar de lay-out van het circuit en de g-krachten waarmee de coureurs te maken krijgen. Het ziet er allemaal heel erg gevarieerd uit.”