Nico Rosberg doet Ross Brawn denken aan een jonge Michael Schumacher. De Mercedes-teambaas hoopt beide coureurs volgend jaar weer in zijn auto’s terug te zien.

In de aanloop naar de Britse Grand Prix liet Michael Schumacher weten niet van plan te zijn gebruik te maken van de optie om het na dit seizoen voor gezien te houden. De Duitser wil zijn driejarenplan bij Mercedes voltooien. Teambaas Brawn is blij dat te horen.

“Hij heeft een driejarig contract en wij zijn erg blij met hem”, aldus Brawn in de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung. “Als hij zich niet prettig zou voelen en er mee wil stoppen, moeten we daarover praten. We dwingen niemand om iets tegen zijn zin te doen. Maar we geloven in hem. Hij is een belangrijke speler in ons team.”

Dat Schumacher minder presteert dan Nico Rosberg is volgens Brawn de verdienste van de jongere Duitser. Hij stelt dat Schumacher nog nooit zo’n goede teamgenoot heeft gehad.

“Soms is het alsof de jonge Schumacher voor me staat”, zegt Brawn over Rosberg. “Hij werkt zeer intensief, hij heeft geen emotionele zwakke punten en is enorm getalenteerd. Misschien was het makkelijker geweest voor Michael als zijn teamgenoot niet zo sterk was geweest. Maar ze kunnen veel van elkaar leren en iedereen is klaar voor de uitdaging.”

Brawn wil dan ook graag met beide coureurs verder gaan. Volgens hem wordt de rijdersbezetting van Mercedes voor 2012 pas ‘later dit seizoen’ officieel bevestigd, maar hoeven er geen veranderingen verwacht te worden.