Roberto Merhi had een goede dag achter het stuur van zijn Manor, al bracht dat hem alsnog niet meer dan een negentiende klassering. De Spanjaard hield alleen teamgenoot Will Stevens achter zich.

Gezien de achterstand die Manor doorgaans op de rest van het veld heeft, is dat echter weinig verrassend. Ook in Canada jagen de Manors de rest van de teams weer voor zich uit, als is de achterstand op andere openingsdagen wel eens (veel) groter geweest dan de 1.4 seconde van vandaag.

Voor Roberto Merhi was het hoe dan ook een prima openingsdag, waarop hij – net als twee weken geleden in Monaco – sneller was dan Stevens. “Ik vind dit een erg leuk circuit. Het is geen makkelijke baan, maar ik heb vandaag denk ik wel later zien dat ik er al een lekkere flow heb gevonden.”

Zoals zoveel van zijn collega’s vindt ook Merhi het ‘jammer van de regen’. “Maar toen het droog was, hebben we veel gedaan en flink wat dingen van ons takenlijstje af kunnen strepen. Ik ben dan ook zeker te spreken met hoe we hier vooruit gaan”, meldt Merhi.

Stevens
In de andere MR03B, zoals Manor de opgekalefaterde Marussia van 2014 noemt, kwam Stevens tot minder rondjes dan Merhi en ook tot net iets minder rappe rondetijden. In VT1 zat hij minder dan een honderdste achter Merhi, in VT2 was hij twee tienden trager.

In tegenstelling tot Merhi wist Stevens naar eigen zeggen niet in een lekker ritme te komen: “Dat komt door de regen uit VT2, maar ook doordat we toen het nog droog was een klein technisch probleem moesten oplossen.”

In de eerste training heeft Stevens wel veel kunnen doen. “Dat heeft ons veel data opgeleverd. Ik heb erg veel zin om daar morgen op voort te borduren in de slottraining op zaterdag, al zullen we daarin ongetwijfeld veel werk te doen hebben om de auto goed af te stellen voor droge omstandigheden.”