Sam Michael, de sportief directeur van McLaren, is tevreden over de pitstops van zijn team in Silverstone. “Nu is het zaak om ze snel en constant het houden.”

Na talloze blunders tijdens pitstops dit seizoen, liep alles in Silverstone eindelijk op rolletjes voor McLaren. De gemiddelde duur van de pitstops lag onder de drie seconden en dat wil Michael graag zo houden.

“We wisten dat het eraan zat te komen”, zegt Michael tegen Autosport. “Wat snelheid en consistentie betreft zit het nu goed. Maar we moeten er bovenop blijven zitten om dat zo te houden.”

“Het blijft immers een moeilijk proces”, vervolgt Michael. “Kijk maar naar de problemen die andere teams hadden in Silverstone. Mercedes had opnieuw problemen met de wielmoeren, Kamui Kobayashi schoot rechtdoor en bij Red Bull ging ook niet alles goed.”

“Maar als we uit de problemen weten te blijven en dit soort tijden kunnen noteren, kan dat het verschil maken wanneer de auto snel genoeg is om te winnen. In Silverstone waren de pitstops geen beslissende factor, maar dat kunnen ze wel zijn.”