Sportief directeur van McLaren, Sam Michael, denkt dat er in 2013 weinig veranderingen zullen zijn in de strijd om het kampioenschap. Hij verwacht weer een strijd tussen Red Bull, McLaren en Ferrari, zegt hij tegen Crash.net.

“We maakten te veel fouten in 2012”, zegt Michael. “Niet alleen was de auto soms onbetrouwbaar, maar ook fouten met pitstops en coureursfouten. Daar hebben we aan gewerkt. Het verschil tussen de topteams is enorm klein en ik denk dat het zelfs nog kleiner gaat worden. Dat neemt niet weg dat ik in 2013 dezelfde drie teams vooraan verwacht: wij, Red Bull en Ferrari.”

Michael geeft ook aan dat McLaren in de winter zeker niet stil heeft gezeten op het gebied van ontwikkeling, ook al was de McLaren eind vorig seizoen de sterkste auto. “Als we die auto naar de eerste race in Australië zouden meenemen, rijden we niet voor de zege. Ons team is kwalitatief en kwantitatief erg sterk en we weten wat we moeten doen om de auto snel en betrouwbaar te maken.

Ondanks dat Michael een strijd tussen de drie topteams van afgelopen seizoen verwacht, vlakt bij Lotus en Mercedes niet helemaal uit. “Waarschijnlijk zullen Lotus en Mercedes wel één of meerdere races winnen, maar over het geheel gezien zullen de drie topteams het gaan uitmaken. De reden is dat ze niet voor niets als jarenlang de topteams zijn”, aldus Michael.

Daarnaast is de sportief directeur opgetogen over de komst van de Mexicaan Sergio Peréz. “We kijken uit naar het nieuwe seizoen. Met Jenson Button hebben we een wereldkampioen in huis en Peréz heeft laten zien enorm snel te zijn. Hij heeft zich snel aangepast en we hopen dat hij uitgroeit tot racewinnaar. Want dat is waar McLaren in 2013 voor gaat: races winnen”, zegt Michael.