Sam Michael vervolgt zijn carrière bij McLaren. Hij wordt per 2012 sportief directeur van de renstal uit Woking.

“Ik ben enorm blij met mijn nieuwe baan bij McLaren”, zegt Michael. “Het is één van de grootste teams uit de geschiedenis van de Formule 1. Ik ken er al veel mensen en heb bovendien veel bewondering voor Lewis Hamilton en Jenson Button. Ik verheug me erop met hen samen te werken.”

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh ziet Michael graag komen: “Hij brengt veel ervaring en expertise met zich mee. Ik ben ervan overtuigd dat hij zowel voor de coureurs als de technische staf van waarde zal zijn. Ons team wordt met zijn komst nog sterker dan het al is.”

Michael begon in 2001 bij Williams als Chief Operations Engineers. De afgelopen acht jaar was hij technisch directeur. Na de slechte seizoensstart voerde Williams een reorganisatie door in de technische staf. Michael trok het boetekleed aan en kondigde in mei aan zijn functie neer te leggen. Hij zou tot aan de Grand Prix van Zuid-Korea in dienst blijven, maar Williams heeft laten weten dat Michael er in Singapore voor het laatst bij zal zijn. 

“Ik ben blij dat hij een nieuwe functie heeft gevonden waarin hij zijn energie, passie en ervaring kan gebruiken”, zegt Frank Williams. “Namens iedereen bij Williams wens ik hem veel succes toe. Ik wil Sam ook graag bedanken voor zijn hulp bij het inwerken van onze nieuwe technische staf.”