De sportief directeur van McLaren, Sam Michael, wil benadrukken dat McLaren in principe de snelste pitstop van het veld in huis heeft nu er een aantal problemen achter de rug zijn.

In Montréal was daar nog weinig van te zien toen Lewis Hamilton een keer slecht vertrok door een probleem met de koppeling. “Onze pitstops zijn nu absoluut beter”, zegt Michael echter tegenover Formule 1-medewerker Adam Cooper. “We hebben veel aan de uitrusting van het personeel gewerkt. En ook aan de mensen zelf.”

“We hebben andere wielmoeren, snellere krikken en een verkeerslichtsysteem. McLaren zit in een opgaande curve met het verbeteren van de uitrusting. Ook hebben we veel pitstoppersoneel vervangen. Daar zijn we sinds drie races mee bezig.”

“Tijdens trainingen doen we er gemiddeld 2,5 seconden over. In het echt willen we het in een kleine drie seconden kunnen. Dat is beter dan welk team dan ook. Dat bewezen onze pitstops in Montréal. We hadden wat moeite met de koppeling en het vertrekken. Ondanks alle problemen waren we 2 tienden langzamer dan de snelste pitstop van de wedstrijd.”

“Als alles goed ging ware we gemiddeld zeven tienden sneller geweest per pitstop in Canada. Er is geen twijfel over mogelijk dat de monteurs veel sneller zijn geworden. Hun zelfvertrouwen groeit.”