Sportief directeur Sam Michael van McLaren verwacht dat zijn team in België hogere ogen kan gooien dan het tot nu toe doet in dit seizoen. De Grand Prix van Hongarije is volgens hem een goede indicatie daarvoor.

Jenson Button kwam als zevende over de streep nadat hij voor Sebastian Vettel en Romain Grosjean, beide in de top drie gekwalificeerd, reed. Sergio Pérez eindigde na een slechte openingsronde als negende. De twee McLaren-coureurs startten op de hardere band en kwamen, in tegenstelling tot het gros van het veld, maar twee keer.

“Het ging goed, maar ik denk dat we veel sterker voor de dag konden komen als we onze strategie van een driestopper konden uitvoeren”, vertelt sportief directeur van McLaren, Sam Michael, tegen Formule 1-medewerker Adam Cooper. “Dat was dankzij het verkeer niet mogelijk, terwijl de voorste renners dat wel lukte. Zij vonden het juiste gaatje om de daarvoor benodigde rondetijden te noteren”, zegt hij over de driestopsstrategie.

“Als wij dat hadden geprobeerd, waren we in het verkeer terecht gekomen en niet op deze plaatsen geëindigd. We hielden vast aan een tweestopper, maar gezien de hitte was een driestopper beter geweest. In dat geval hadden we de banden een stuk minder hoeven te belasten. Nu waren we daar enorm mee bezig.”

“We zien positieve signalen. We staan, met een zevende en negende finishplaats, echter nog niet waar we horen te staan. Wel doen we de juiste dingen, al zijn we er nog niet: er is nog een lange weg te gaan. We willen snel weer vooraan staan.”

Jenson Button liet na de Hongaarse Grand Prix al weten optimistisch te zijn voor de Grand Prix op Spa-Francorchamps. Sam Michael sluit zich daar bij aan. “Je kunt je eigen strategie volgen omdat inhalen daar een stuk makkelijker is. Het is veel makkelijker om je strategie te kunnen volgen als je rijdt op een circuit waar inhalen eenvoudig is. Die circuits zijn ook een veel betere indicator van hoe je er ten opzichte van de rest voor staat.”

“Ik zie signalen dat de komende races voor ons stukken beter zullen verlopen, maar waag mij niet aan voorspellingen. We staan nog niet waar we willen staan. Daarvoor moeten we blijven knokken en wachten tot het zover is.”