Lotus heeft de eigenaardige gewoonte hun persberichten de titel van een liedje te geven. Daar is vorig jaar iemand mee begonnen, en dan moet je dat volhouden. Gelukkig is er in het team iemand met een uitgebreide muziekcollectie, want ze vinden altijd wel een passende titel.

 

Down Under, van Men at Work was bijvoorbeeld de voor de hand liggende titel van de voorbeschouwing op de Grand Prix van Australië. In Maleisië koos het team voor “fire and rain” van de bejaarde pingelaar James Taylor (tip van Formule 1.nl: ga dit nummer vooral niet opzoeken, tenzij u echt niets kunt verzinnen om vier minuten van uw tijd mee door te komen)

 

Zo’n belabberde keuze kon niet onbestraft blijven, en aldus geschiedde, want op zaterdagochtend brandde de hospitality-unit van Lotus bijna volledig uit nadat er kortsluiting was opgetreden in een koelkast. Er raakte niemand gewond, maar de reservehelm van Kimi Raikkonen ging in het vuur verloren, net als een paar laptops, het gehele interieur en, helaas, het koffiezetapparaat.

 

Lotus denkt kennelijk niet dat het met de keuze van de songtitel de goden verzocht heeft, want op zaterdagmiddag kwam er alweer een nieuw persbericht. Ditmaal was de keuze gevallen op een minstens zo stoffige Billy Joël-evergreen: “We didn’t start the fire…” 

 

Bekijk hier een paar foto’s van de brand: