De Grand Prix van Abu Dhabi verliep voor Jules Bianchi en Max Chilton niet geheel volgens plan. Beide Marussia-coureur worstelden met de balans van de MR02.

Jules Bianchi en Max Chilton kwamen beiden in dezelfde positie over de streep als waar ze de race waren begonnen: Bianchi werd 20ste, Chilton 21ste. Ze hadden uiteraard op meer gehoopt, maar eigenlijk ook op meer gerekend.

“We hebben onszelf in negatieve zin verrast met ons tempo vandaag”, aldus een kritische Jules Bianchi. “Gisteren leken we toch enkele stappen in de goede richting te hebben gemaakt, maar vandaag was een lange, zware dag. De balans was niet goed en ik moest echt alles geven om de Caterhams bij te houden, wat weer nadelig was voor het goed houden van de banden.”

“Ik denk dat we eens goed moeten kijken welke positieve punten we mee kunnen nemen uit dit raceweekend. Het mag dan een zware race zijn geweest, onze ontwikkeling lijkt nog altijd positief. Hopelijk wordt het nog beter in de laatste twee races.”

Max Chilton
Max Chilton sluit zich in zijn bewoordingen aan bij teamgenoot Bianchi: “We hebben stappen gemaakt dit weekend, maar we waren gedurende de race niet in staat dat ook daadwerkelijk te laten zien. De start was nog wel goed, maar daarna was het zoeken naar grip en snelheid.”

“Het is jammer dat het zo gelopen is. We blijven ons als team goed ontwikkelen, maar dat konden we vandaag niet vertalen naar een voor ons goed resultaat.  Aan de andere kant heb ik echter wel weer de race uitgereden en dat zet de teller op zeventien uit zeventien. Daar komt nog eens bij dat we nog altijd vóór Caterham staan in de constructeursstand.”