*

Moeizame start voor Stevens bij Caterham

Eelco den Boer

Eelco den Boer

21 november 2014 18:26

Moeizame start voor Stevens bij Caterham
Racepictures

Will Stevens had moeite om op gang te komen in zijn debuutweekend in de Formule 1, terwijl Kamui Kobayashi vooral blij is dat Caterham er weer bij is.

“Ik heb lang op deze dag gewacht”, zegt Stevens over zijn Formule 1-debuut. In zijn enthousiasme activeerde hij per ongeluk de brandblusser aan boord. Al noemt hij het zelf liever een ‘technisch probleem’ waardoor hij na zijn installatierondje snel uit zijn Caterham moest klimmen. 

“Gelukkig kon het snel worden hersteld”, aldus Stevens. “De rest van de dag heb ik geprobeerd me alle systemen eigen te maken en zo veel mogelijk ronden te rijden. ‘s Middags voelde ik me al een stuk meer op mijn gemak. Ik moet snel leren, maar ik ga de uitdaging graag aan en ben tevreden met mijn progressie.”

Waar Stevens in de eerste vrije training nog drie seconden moest toegeven op Kobayashi, halveerde hij dat verschil in de tweede training. De Japanner kende naar eigen zeggen een probleemloze dag.

“Het was geweldig om weer te kunnen rijden”, zegt de Caterham-coureur die door de financiële perikelen bij het team de races in Amerika en Brazilië moest missen. “Ik wil alle mensen bedanken die het mogelijk hebben gemaakt dat we hier zijn. We hebben nog veel werk voor de boeg, maar het is een nuttige trainingsdag geweest. Ik ben ook erg onder de indruk van de inzet van het team.”