Er komt mogelijk binnenkort een verbod op het gebruik van de omstreden T-wing. Aanstaande vrijdag staat het afschaffen van het onderdeel op de agenda bij een bijeenkomst van de technische werkgroep van de Formule 1 in Genève. 

Volgens het Duitse Motorsport-Total kan er sneller dan gedacht een verbod komen op het omstreden aerodynamica-onderdeel. Als de werkgroep het vrijdag eens zou worden over de afschaffing van de vleugel, is instemming met het plan door de F1 Strategy Group slechts een formaliteit. Dat gebeurt dan volgende week dinsdag bij een meeting in Parijs.

Force-India-teamchef Robert Fernley heeft zijn twijfels over het nut van de T-wing en juicht de afschaffing toe. “Ik geloof niet dat het de teams echt veel oplevert”, meent hij. “Ik betwijfel of de doorstromende lucht echt richting de achtervleugel gevoerd wordt.” Er zijn ook andere voorstanders van het verbod, waaronder Red Bull-teambaas Christian Horner.

Het meest gebruikte argument is dat de T-wing de veiligheid van de coureurs in gevaar brengt. Dit was te zien bij de vrije training in Bahrein afgelopen vrijdag, toen de vleugel op de auto van Valtteri Bottas los kwam en de auto van Max Verstappen, die achter hem reed, zwaar beschadigde.