*

Horner wil verbod op T-wings

Daan de Geus

Daan de Geus

15 april 2017 10:21

Horner wil verbod op T-wings
Sutton Images

Red Bull-teambaas Christian Horner vindt dat de FIA er over moet denken de T-Wings in de ban te doen. “Ze kunnen zich daarbij prima op de veiligheid beroepen”, meent hij.

Red Bulls Max Verstappen liep gisteren flinke schade aan de vloer van zijn auto op nadat hij over de van de Mercedes van Valtteri Bottas losgeraakte T-wing reed. De T-vormige vleugeltjes vlak voor de achtervleugel, die ook om esthetische redenen door veel mensen worden verfoeid (waaronder door Formule 1-topman Ross Brawn), zijn volgens Horner dus ook duidelijk niet veilig.

“Iedereen zal wel roepen dat ik alleen maar op een verbod aanstuur omdat wij geen T-wing op onze auto hebben, maar ik denk dat FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting, als hij dat wil, nu een perfecte kans heeft om ze te verbieden door zich op de veiligheid te beroepen”, zegt Horner tegen Autosport.

Volgens Horner deed de losgeraakte T-wing van Bottas’ bolide bovendien bijna zestigduizend euro schade aan Verstappens auto. “De vloer en het bargeboard waren enorm beschadigd. Ik vind dus dat de T-wings zowel omwille de veiligheid als de kosten verboden moeten worden”, zegt hij met een lachje.

De Red Bull-teambaas betwijfelt echter dat het dit seizoen al van een verbod komt, zo erkent hij. “Ik denk dat we ze het hele jaar op de auto’s blijven zien.”

T-wing troubles
Bottas verloor vrijdag overigens niet voor het eerst een T-wing: dit overkwam hem ook tijdens het raceweekend in China al tijdens de derde vrije training. Het team van Haas werd bij het openingsweekend van het seizoen in Australië op haar beurt opgeroepen haar T-wing te verstevigen, nadat deze daar tijdens VT1 te ‘flexibel’ bleek en te veel zwabberde.

Gerelateerd