Voormalig Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya maakt dit jaar voor het eerst zijn opwachting in de 24 Uur van Le Mans. Hij komt voor United Autosports uit in de LMP2-klasse. Bij winst in Le Mans voltooit Montoya de ‘Triple Crown’, waar ook Fernando Alonso op jaagt.

De Triple Crown is een officieuze, maar prestigieuze titel in de autosport voor coureurs die zowel de Grand Prix van Monaco (of het wereldkampioenshap Formule 1), Indianapolis 500 als 24 Uur van Le Mans hebben gewonnen. Vooralsnog is Graham Hill de enige die hierin is geslaagd. De tweevoudig Formule 1-kampioen won in de jaren zestig vijfmaal in Monaco, was in 1966 de beste op Indianapolis en in 1972 op Le Mans.

Montoya won in 2000 als debutant de Indianapolis 500. In 2003 schreef hij de Grand Prix van Monaco op zijn naam. Op 16 en 17 juni doet hij voor het eerst een gooi naar de Le Mans-zege. Montoya heeft al wel ervaring met langeafstandsraces, in 2008 was hij direct succesvol in zijn eerste 24 Uur van Daytona en ook in 2013 won hij die race.

Opvallend is dat Montoya in Le Mans zal uitkomen voor United Autosports, het sportscarteam van McLaren-teambaas Zak Brown, waar Fernando Alonso dit jaar Daytona voor reed in voorbereiding op Le Mans. Daar stapt Alonso in bij het LMP1-fabrieksteam van Toyota. Alonso zegevierde in 2006 en 2007 in Monaco. Vorig jaar waagde hij zich voor het eerst aan de Indianapolis 500 en deed daar lange tijd mee om de winst totdat zijn Honda-motor de geest gaf.