De eerste van mogelijk vele edities van All-Star Esports Battle is gewonnen door simcoureur Jernej Simoncic, hij eindigde voor Kevin Siggy en Nederlander Rudy van Buren. Max Verstappen finishte na een tweetal incidenten uiteindelijk als elfde. 

Het evenement werd georganiseerd door The Race, een online nieuwsplatform. Op de virtuele Nürburgring gingen coureurs met bekende namen als Felix Rosenqvist, Neel Jani, Felix Antonio Da Costa en Maxi Guenter de strijd aan met een bataljon simcoureurs. Max Verstappen en Rudy van Buren wonnen hun series en gingen net als landgenoot Bono Huis (uiteindelijk zesde) naar de finale.

Lees ook: Geen wedstrijden? Verstappen, Pagenaud, Lotterer en vele anderen strijden online

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Daar heerste toch wel de doorgewinterde simcoureurs. Verstappen kwalificeerde zich als negende maar werd tot twee keer toe geraakt door een tegenstander. Zijn inhaalrace eindigde met een elfde plek. Rudy van Buren nestelde zich na een tumultueuze start op de derde stek, had lang uitzicht op meer maar kwam niet langs Siggy. Winnaar Simoncic verdient overigens met zijn winst een zeer verdienstelijke 10.000 euro

Aangezien de heren coureurs het door de coronacrisis voorlopig zonder races moeten doen, zullen er ongetwijfeld nog meer online races als deze volgen. The Race heeft al aangekondigd dat er voor volgend weekend een nieuwe editie gepland staat.

Lees ook: Autosport hard getroffen door coronavirus: vele klassen afgelast en uitgesteld