Het Nederlandse Heusinkveld, dat high-end simracepedalen maakt, is de nieuwe official team supplier van het Mercedes Esportsteam waar ook de Nederlanders Jarno Opmeer en Bono Huis voor rijden.

Heusinkveld, uit Groningen, kan ook het Esportsteam van Williams en het prominente Team Redline – waar Max Verstappen ook aan verbonden is – tot zijn relaties rekenen. Mercedes komt daar nu dus bij.

Lees ook: Twee Nederlanders in Mercedes Esportsteam, onder wie virtueel F1-kampioen Opmeer

“Bij Heusinkveld draait alles om kwaliteit en performance en we willen het Mercedes Esportsteam bedanken dat ze deze waarden herkennen en ons de kans hebben gegeven hun supplier te worden”, zegt Heusinkveld mede-eigenaar Svend van der Vlugt. “We verheugen ons op de samenwerking met hun simcoureurs en engineers van wereldklasse en hopen het simracen naar een hoger niveau te brengen.”

Het Mercedes Esportsteam telt naast de Nederlanders Opmeer en Huis ook de Spanjaard Dani Moreno als coureur. Heusinkveld rekent verder coureurs als Giedo van der Garde en José María López tot haar klanten, net als teams als Van Amersfoort Racing, Arden en Carlin.

Lees ook: F1 organiseert ook in 2021 Virtual Grands Prix, prijzengeld winnaar gaat naar goed doel