Red Bulls technisch directeur Adrian Newey denkt dat de onderlinge verschillen tussen de teams groter zullen zijn in 2017.

Dit door de nieuwe regels die dan worden ingevoerd, die de auto’s drie tot vier seconden sneller moeten maken. “Het zijn behoorlijk andere aerodynamische regels, die zeker als je naar de details kijkt, veel uitdagingen bieden voor de technische teams. En die uitdagingen, die bieden kansen”, verklaart Newey ten overstaan van ESPNF1.

“Het is dan ook onvermijdelijk dat de verschillen in rondetijden tussen de teams zullen toenemen. Sommige teams zullen immers met betere aerodynamische vondsten komen dan andere renstallen”, voorspelt de technisch directeur van viervoudig constructeurskampioen Red Bull.

Hoe de verhoudingen precies zullen liggen in 2017, valt volgens Newey echter niet te voorspellen. “Het is nog te vroeg om te zeggen of ons een situatie wacht waarin één team domineert, of dat bepaalde teams heel sterk zullen zijn op bepaalde circuits, maar het juist moeilijk hebben op andere banen.”