*

Nieuw: meerijden met Max Verstappen in een supercar

Mischa Bijenhof

Mischa Bijenhof

14 februari 2018 16:35

Nieuw: meerijden met Max Verstappen in een supercar

Een rondje in een supercar meerijden met Max Verstappen tijdens een Grand Prix-weekend? Komend seizoen kan het. Pirelli komt met de zogenaamde ‘hot laps’ voor fans, gasten en beroemdheden.

Vorig seizoen werden toeschouwers tijdens raceweekends al regelmatig getrakteerd op de huilende V10-motor achterin de Formule 1 tweezitter, maar die taxiritjes zijn voorbestemd aan celebrities en gasten. Vanaf dit jaar kunnen ook fans een rondje over het circuit maken. Niet in een Formule 1-auto, maar in een supercar van Aston Martin of McLaren. Mét, en dat is de grootste attractie, een van de huidige Formule 1-coureurs achter het stuur.

Voorlopig zijn McLaren en Red Bull Racing de aangewezen teams om Pirelli’s plan ten uitvoer te brengen. McLaren heeft zijn eigen supercar, de dik 700 pk sterke 720S. Red Bull zet een van de V8 Vantage’s (foto) van partner Aston Martin in, met dik 500 pk onder de motorkap ook geen boodschappenwagentje. De vaste coureurs van beide teams, waaronder dus Max Verstappen, gaan de auto’s besturen.

Sean Bratches, managing director van de Formule 1, stelt dat het project deel uitmaakt van de plannen van Liberty Media om de Formule 1 dichterbij de fans te brengen. “De kans om met een van de huidige Formula 1-coureurs mee te rijden over hetzelfde circuit als waar ze dat weekend hun Grand Prix gaan rijden, is onze volgende stap om de Formule 1 toegankelijker en spectaculairder te maken voor de fans.”

Binnenkort komt Pirelli met meer informatie over de Hot Laps, zoals de inschrijvingsprocedure en uiteraard de prijs.

 

 

Lees meer over

Max Verstappen Pirelli