Tony Fernandes zou (binnenkort) niet langer de eigenaar van het Formule 1-team van Caterham zijn. Dat is het laatste gerucht dat rondzingt over de toekomst van de Engels-Maleisische renstal.

Over het voortbestaan van Caterham in haar huidige vorm en onder haar huidige bewind wordt al gespeculeerd sinds afgelopen winter, toen Fernandes waarschuwde eindelijk resultaat te willen zien: “Als het dit jaar niet beter gaat, stop ik er misschien mee.”

Afgelopen mei namen de geruchten over een verkoop toe. Fernandes zou er geen heil meer in zien en al met potentiële kopers in gesprek zijn. Niet veel later vaardigde het team echter een persbericht uit waarin Fernandes stelde dat daar ‘niets van waar’ was.

Op vrijdagmorgen twitterde Fernandes echter prompt dat ‘het in de Formule 1 niet gelukt is’, waar hij nog wel aan toevoegde van Caterham Cars, de autoafdeling van de onderneming, te houden, alvorens niet veel later zijn Twitter-account op te zeggen.

Het Duitse Motorsport-Total bericht nu, naar aanleiding van deze opmerkelijke woorden van Fernandes, dat het over informatie beschikt waaruit blijkt dat het Caterham-team ‘van eigenaar is gewisseld en niet langer in handen van Fernandes is’.

Formule 1-verslaggever Adam Cooper meldt ondertussen op zijn blog dat Caterham ‘waarschijnlijk ergens in de komende dagen’ bekend zal maken dat er een nieuwe eigenaar is en een nieuw management geïnstalleerd wordt.

Teambaas Cyril Abiteboul gaat het team verlaten, stelt Cooper, om aan de slag te gaan bij de motorafdeling van Renault, waar hij ook van afkomstig is. De motortak van de Franse fabrikant wordt naar verluidt ook gereorganiseerd, op aandringen en met steun van Red Bull.

Volgens Cooper heeft de nieuwe Caterham-eigenaar niets te maken met de nieuwe Formule 1-projecten van Gene Haas en Colin Kollles, maar is verder niets over de identiteit bekend van de koper die louter de Formule 1-tak van Caterham zou overnemen.