Het team van Manor spreekt met een nieuwe investeerder, die mogelijk een meerderheidsbelag in de kleine Britse formatie wil nemen.

Dat bericht Autosport, dat weet te melden dat de gesprekken al enige tijd lopen, maar ‘de laatste weken’ in een stroomversnelling zijn geraakt. Volgens de Britse publicatie willen beide partijen snel tot een akkoord komen met oog op de voorbereidingen voor 2017.

De verkopende partij is Stephen Fitzpatrick, de zakenman die de renstal begin 2015 kocht. Fitzpatrick zou niet onwelwillend staan tegen de komst van een nieuwe investeerder, maar wil nog wel bij het team betrokken blijven, stelt Autosport.

Manor-ceo Thomas Mayer vertelt daarbij aan diezelfde publicatie dat hij kan bevestigen dat er met een investeerder gesproken wordt. “Het gaat om een partij die een meerderheidsbelang in het team wil nemen. De gesprekken zijn in een vergevorderd stadium en we hopen snel goed nieuws te hebben.”

Geld
Manor leek dit seizoen voor het derde jaar op rij – de Marussia-periode meegerekend – op een plek bij de toptien in het constructeurskampioenschap af te stevenen. Sinds Sauber in Brazilië twee punten scoorde, is Manor met het ene punt dat het dit jaar heeft verzameld echter naar de elfde plek gezakt.

Dit betekent dat het team op minder prijzengeld kan rekenen voor 2017, terwijl ook de uitbetalingen vanuit de Formule 1 over de lange termijn hierdoor in gevaar komen. Om aanspraak op deze (lucratieve) fondsen te kunnen maken, moet een team in twee van de vorige drie jaar bij de eerste tien finishen.

Manor moet dat, als het in Abu Dhabi niet alsnog aan Sauber voorbij gaat bij de constructeurs, in 2017 dus voor elkaar krijgen, anders gaat het team er in financieel opzicht vanaf 2018 aanmerkelijk op achteruit.