Max Verstappen krijgt zondagmiddag tijdens de Grand Prix van Hongarije de beschikking over een verse krachtbron. Red Bull heeft besloten om een aantal motorcomponenten van de #1-wagen te vervangen. De aanpassingen vinden plaats binnen de pool en leveren dus geen gridstraf op voor de Nederlander.

Verstappen kwalificeerde zich zaterdag op de tiende plaats voor de Hongaarse Grand Prix. De wereldkampioen kon in Q3 geen snelle tijd neerzetten omdat hij tegen een probleem met het vermogen aanliep.

Lees ook: Verstappen ziet kans op pole verloren gaan door gebrek aan vermogen

Waarschijnlijk ging het om een probleem met de MGU-K, maar om eventuele haperingen tijdens de race voor te zijn, heeft Red Bull besloten om meerdere onderdelen van de krachtbron te vervangen. Verstappen start de race om 15:00 uur met een nieuwe interne verbrandingsmotor, turbo, MGU-H, MGU-K en uitlaatsysteem.

Ook teamgenoot Sergio Pérez en AlphaTauri-coureur Pierre Gasly krijgen nieuwe motoronderdelen. Voor Pérez levert dat geen gridstraf op, hij start ‘gewoon’ vanaf P11. Voor Gasly geldt dat niet: de wissel van motorcomponenten levert hem wel een straf op. Hij start vanuit de pitstraat.