*

Nieuwe teambaas McLaren begint pas in mei aan klus

Sjaak Willems

Sjaak Willems

12 februari 2019 11:04

Nieuwe teambaas McLaren begint pas in mei aan klus
Porsche

McLaren moet nog even geduld hebben voordat zijn nieuwe teambaas Andreas Seidl aan zijn dienstverband begint. De Duitser zal pas per 1 mei officieel in dienst treden bij het team uit Woking, zo laat McLaren weten.

De nieuwe teambaas heeft de opdracht gekregen om de oranje bolides weer vooraan te laten meedoen. “Wij zijn heel blij dat Andreas in mei erbij komt”,aldus CEO Zak Brown. “Dit stelt ons in staat om verder te werken aan ons herstelplan, we kijken er naar uit.”

De 43-jarige Seidl was hiervoor werkzaam bij Porsche’s LMP1-team, maar heeft ook al Formule 1-ervaring. Hij werkte van 2000 tot 2006 namelijk bij BMW Motorsport en was vervolgens tot 2009 werkzaam voor BMW-Sauber. Daarna werkte hij met BMW aan de terugkeer van het merk in de DTM. “Dit is een enorm privilege en een uitdaging, waar ik klaar en toegewijd voor ben”, zei Seidl vorig jaar nog.

“De kans om bij te dragen aan McLaren is heel speciaal en inspirerend. McLaren heeft de visie, leiderschap en ervaring, maar vooral en belangrijker nog de mensen om vooraan terug te keren. Dat zal absoluut mijn focus en missie worden. Ik kan niet wachten om bij het team te beginnen en te werken met mijn collega’s bij McLaren, de partner bij Renault, en natuurlijk Carlos en Lando.”