De nieuwe banden van Pirelli gaan niet worden gebruikt tijdens de race in de Grand Prix van Engeland. Door de regenval in Montreal op vrijdag konden ze onvoldoende worden getest.

Na diverse incidenten, waarbij het loopvlak van de banden door oververhitting na een beschadiging uiteenviel bij sommige coureurs, is nu besloten het loopvlak met een ander soort ‘lijm’ vast te maken. De overstap van een stalen constructie naar kevlar uit veiligheidsredenen, die Pirelli na de Grand Prix van Spanje, aankondigde is echter opnieuw uitgesteld. 

Pirelli had de nieuwe banden in Canada al willen gebruiken, maar de teams willen eerst duidelijkheid over de gevolgen van de aanpassingen. In een verklaring laat Pirelli nu weten dat de keuze om ook op Silverstone nog niet met de nieuwe band te racen te maken heeft met de natte omstandigheden in Canada. Hierdoor hadden de teams te weinig tijd om de nieuwe band goed te testen.

Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe banden nu worden geïntroduceerd. Ook is nog niet duidelijk of Pirelli de band weer meeneemt om opnieuw te testen op de vrijdag.