Jenson Button en Kevin Magnussen moeten nog wat langer wachten tot ze van McLaren duidelijkheid krijgen over hun toekomst. Tijdens de bestuursvergadering van donderdag heeft het team uit Woking nog niet kunnen uitmaken wie in 2015 de teamgenoot van Fernando Alonso wordt.

Hoewel ook Alonso’s aanstelling nog niet officieel is, is het een publiek geheim dat de Spanjaard rond is met de Britse formatie. De grote vraag is dan ook wie van McLarens coureurs uit 2014 plaats moet maken: de ervaren Button of rookie Magnussen.

McLaren kondigde eerder al aan de knoop sowieso pas na 1 december door te hakken, waarbij het de verwachting was dat dit tijdens de bestuursvergadering van donderdag 4 december zou gebeuren, maar daar is het dus niet van gekomen. Een woordvoerder van McLaren heeft namelijk ten overstaan van Autosport bevestigd dat ‘er nog geen beslissing genomen is wat betreft onze rijdersbezetting voor 2015’.

McLaren houdt Button en Magnussen zo dus in de wachtkamer. Naar verluidt bestaat er verdeeldheid binnen het team over wie de beste optie is voor het nieuwe tijdperk dat McLaren volgend jaar met Honda als motorleverancier ingaat. McLaren-ceo Ron Dennis zou de voorkeur geven aan Magnussen, terwijl enkele andere kopstukken naar verluidt liever verder willen met Button.

Wat verder mogelijk nog meespeelt, is dat McLaren nog probeert enkele sponsoren te strikken. Dennis heeft het Deense bedrijfsleven bijvoorbeeld aangespoord zich achter Magnussen te scharen, al lijkt dat vooralsnog geen vruchten te hebben afgeworpen, terwijl Button als zijnde een meervoudige racewinnaar en de wereldkampioen van 2009 ondertussen voor andere partijen mogelijk interessanter is.

Een andere factor die schijnt bij te dragen aan het oponthoud, is de aandelensituatie bij McLaren. Momenteel bezit Ron Dennis 25 procent, heeft Mansour Ojjeh met zijn familie eenzelfde percentage in handen en bezit een investeringsmaatschappij uit Bahrein de rest.

Dennis zou bij zijn terugkeer aan het hoofd van McLaren echter hebben afgesproken een meerderheidsbelang in McLaren te nemen en hier schijnt ook een deadline voor te staan, maar Dennis zou nog altijd op zoek zijn naar financiële middelen om dit voor elkaar te krijgen.