George Russell krijgt dit weekend de kans om in de snelste auto van het veld te rijden, nadat Lewis Hamilton afgelopen dinsdag positief werd getest op het coronavirus. Zijn vrienden Lando Norris en Charles Leclerc rekenen erop dat de Brit een goede indruk gaat maken en hopen zelfs op een overwinning.

In anderhalf jaar tijd bij Williams heeft Russell nog geen punt gepakt, maar dit weekend krijgt hij de uitgelezen kans om van die hatelijke nul te komen. “Hij krijgt nu eindelijk de kans om zichzelf te bewijzen”, vertelt Norris tijdens de persconferentie. “Ik denk dat hij pole kan pakken en de race kan winnen, ook al wordt het niet het makkelijkste weekend voor Mercedes. Ze gaan hier niet een heel groot gat hebben op de achtervolgers, maar als één iemand het kan, dan kan hij het wel”, zegt de McLaren-coureur.

Lees ook: Verstappen acht Russell kansrijk: ‘Al had ik het Stoffel ook gegund’

“Ik weet hoe goed hij is, iedereen weet dat volgens mij wel dus verwacht ik er veel van. Tuurlijk ga ik een beetje jaloers zijn als hij gelijk wint, maar bovenal ben ik dan blij voor hem”, aldus de Brit.

Ook Ferrari-coureur Charles Leclerc verwacht veel van Russell. “Een podium op zijn minst, maar ik hoop dat hij wint. Misschien ben ik iets te positief ingesteld, maar ik weet dat hij een goede coureur is en ik weet wat hij kan. Ik durf zelfs een gokje te wagen dat hij wint. Het is een geweldige kans voor hem, hij krijgt nu eindelijk de kans bij een topteam”, vertelt Leclerc.

Lees ook: Russell kreeg ’s nachts telefoontje van Wolff: ‘Ik zat toen in de badkamer’

Foto: Motorsport Images