*

Norris: ‘Meer tests hadden mijn debuutjaar niet verbeterd’

Laurens Stade

Laurens Stade

11 december 2019 09:00

Norris: ‘Meer tests hadden mijn debuutjaar niet verbeterd’
Motorsport Images

Lando Norris zegt dat meer tests met McLaren voordat hij de overstap maakte naar het team niets zouden hebben veranderd aan het verloop van zijn debuutjaar. De Brit zegt dat hij veel kan oefenen in de tests, maar hij merkt ook dat ‘alles verandert’ bij de kwalificatie en de race.

Norris testte al meermaals in 2017 en 2018 voor McLaren voordat hij in 2019 een stoeltje kreeg bij het team. De Brit eindigde in zijn debuutjaar als elfde in het klassement en behaalde in Bahrein en Oostenrijk met de zesde plaats zijn beste resultaten tot nu toe. Norris denkt niet dat zijn debuutjaar anders was verlopen als hij meer had getest voor McLaren voordat hij de overstap maakte.

Lees ook: Sainz tevreden: ‘Overstap naar McLaren was de juiste zet’

”Zelfs al zou ik nog een jaar testen dan zou ik hetzelfde zijn gebleven”, zegt Norris tegen Racefans.net. ”Voor sommige dingen kan je je gewoon niet voorbereiden, zoals de druk die komt kijken bij de voorbereiding op de kwalificatie of de race, waarbij je aan veel dingen denkt. Je kan veel oefenen in de tests, maar dat verandert allemaal op het moment dat de kwalificatie of race start”, aldus Norris.

”De druk en het racen tegen andere coureurs is heel anders dan gewoon een test. Soms was ik snel in de tests en was ik net zo snel als Fernando (Alonso) of Stoffel (Vandoorne) en dat gaf mij wel wat vertrouwen. Maar dat betekende niets. Het betekent niet dat ik dan in Australië de kwalificatie en race precies goed zou doen. Het is totaal anders. Dat is waarom een extra jaar testen niets zou hebben veranderd aan hoe ik daarover denk”, aldus Norris.

Lees ook: Norris: ‘Simracers kunnen in toekomst doorstromen naar Formule 1’

Foto: Motorsport Images

Lees meer over

Mclaren Norris

Gerelateerd