*

Sainz tevreden: ‘Overstap naar McLaren was de juiste zet’

Laurens Stade

Laurens Stade

9 december 2019 13:30

Sainz tevreden: ‘Overstap naar McLaren was de juiste zet’
Motorsport Images

Carlos Sainz zegt dat hij tevreden is over zijn overstap naar McLaren. De Spanjaard zegt dat hij een goed gevoel had over zijn overstap, al leek het ‘niet veelbelovend’ aan het einde van vorig seizoen. 

Sainz veroverde dit seizoen de zesde plaats in het kampioenschap, zijn beste resultaat tot nu toe in de Formule 1. Vorig seizoen kwam de Spanjaard met de Renault niet verder dan de tiende plaats in het kampioenschap en was de vijfde plaats in Azerbeidzjan zijn beste resultaat, terwijl hij dit seizoen in Brazilië, al was het niet direct na de race, op het podium stond. Sainz is dan ook tevreden over zijn overstap naar het Britse team.

”Uiteraard ben ik tevreden”, zegt Sainz tegen Formula1.com. ”Ik had er een goed gevoel over toen ik naar McLaren overstapte, al leek het allemaal niet veelbelovend aan het einde van 2018. Ik heb toen veel gesprekken gehad met veel engineers en veel mensen, waaronder Zak Brown, en het project gaf mij een goed gevoel”, aldus de Spanjaard.

Foto: Motorsport Images

Structurele veranderingen
”Ik weet niet of het iets te maken heeft met de goede resultaten, maar dat goede gevoel vertaalde zich snel in resultaten en een andere aanpak bij McLaren, een grote verandering in de structuur van het team”, aldus Sainz, die daarmee onder andere wijst naar de aanstelling van Andreas Seidl als teambaas en James Key als technisch directeur.

”We hebben de vierde plaats veiliggesteld, pakten voor het eerst sinds lange tijd een podium en plotseling lijkt het de juiste zet te zijn geweest om naar McLaren te vertrekken. Ik ben erg blij om te zien dat zo’n geweldige groep mensen op zo’n hoog niveau presteert. Ze zijn gemotiveerd om nog verder te gaan”, aldus Sainz.

Lees ook: Sainz opnieuw niet blij met tv-uitzending: ‘Ze lieten weer het gevecht niet zien’

Foto; Motorsport Images

Lees meer over

Mclaren Sainz

Gerelateerd