Lando Norris benadrukt dat hij de Formule 1 ‘zeker niet makkelijker’ vindt dan de Formule 2, maar voelt zich wel beter op zijn gemak in een Formule 1-bolide dan Formule 2-auto.

“Ik wil het niet jinxen”, zegt Norris met een lach tegen Crash.net, “maar ik voel meer vertrouwen achter het stuur van deze auto én in de Formule 1”, zegt de jonge Brit, die afgelopen winter de overstap maakte van de kraamkamer – zoals de Formule 2 wordt genoemd – naar de koningsklasse.

Lees ook: Norris roept Hamilton op om in de Formule 1 te blijven: ‘Ik ga graag het gevecht met hem aan’

In de Formule 2 won Norris vorig jaar één race, pakte nog acht podiumplekken en finishte als tweede in de eindstand. Goede resultaten, maar niet helemaal wat van Norris als de grote favoriet werd verwacht na titels in de Formule Renault 2.0 en Formule 3, en ook niet wat hij zelf voor ogen had. Halverwege 2018 noemde hij het zelfs zijn ‘slechte seizoen ooit’.

Norris in 2018 in de Formule 2. Hij werd vice-kampioen in de klasse.

De resultaten waren dus misschien niet helemaal zoals hij wilde, maar met zijn snelheid en knappe inhaalacties én sterke optredens tijdens Formule 1-tests wist Norris McLaren toch te overtuigen hem promotie te geven voor 2019. Daarbij mag Norris inmiddels een van de revelaties van het Formule 1-seizoen genoemd worden.

“Dat ik me lekkerder voel in de Formule 1, komt niet omdat het makkelijker is, of wat dan ook. Ik heb gewoon een beter gevoel voor deze auto’s, heb er meer vertrouwen in en voel beter aan waar de grens is en wat ik moet doen om daar precies op te zitten. Daarnaast helpt al het werk dat ik met het team doe, en dat we ons goed hebben voorbereid op dit jaar.”

Norris zegt verder hard te werken aan wat vorig jaar, in de Formule 2, niet goed ging. Daarnaast geeft hij aan hard te zijn voor zichzelf, hetgeen ook wel te zien is aan het feit dat hij geregeld balend voor de camera staat na een kwalificatie of race waar volgens hem meer in had gezeten. “Door hard voor mezelf te zijn, werk ik vanzelf harder om het beter te doen”, aldus de coureur die al contractverlenging voor 2002 heeft gekregen van McLaren.

Lees ook: McLaren wacht ‘silly season’ niet af en legt Sainz en Norris vast voor 2020