*

Norris roept Hamilton op om in de Formule 1 te blijven: ‘Ik ga graag het gevecht met hem aan’

Laurens Stade

Laurens Stade

18 juli 2019 15:14

Norris roept Hamilton op om in de Formule 1 te blijven: ‘Ik ga graag het gevecht met hem aan’

Formule 1-rookie Lando Norris heeft een oproep gedaan aan vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton om in de sport te blijven totdat McLaren weer tot de top behoort. De 19-jarige Brit wil namelijk dolgraag het gevecht aangaan met Hamilton, al zal het wel ‘minstens twee jaar’ duren totdat het zover kan komen.

”Ik zou graag het gevecht aangaan met Hamilton, een vijfvoudig wereldkampioen. En misschien na dit seizoen zelfs zesvoudig”, aldus Norris tegenover Sky Sports News. De McLaren-coureur ziet dit echter niet snel gebeuren. ”Het zal minstens twee jaar duren voordat we de kans hebben om met ze te strijden.”

Norris is bezig aan zijn eerste seizoen in de koningsklasse van de autosport en maakt nu al indruk. Hij staat momenteel negende in het kampioenschap met 22 punten. Zijn meer ervaren teamgenoot Carlos Sainz staat zevende, met 38 punten. De Brit eindigde dit seizoen al twee keer op de zesde plaats, in Bahrein en Oostenrijk. In zijn thuisrace zag hij Hamilton winnen, terwijl Norris zelf genoegen moest nemen met een elfde plaats.

Foto: Motorsport Images

Jong Brits talent
Hamilton sprak afgelopen weekend nog de wens uit om langer door te gaan in de Formule 1. Norris ziet dat wel zitten. ”Hij zal zeker weten blijven zolang hij mee kan doen om het kampioenschap en geschiedenis kan schrijven. Ik kijk daar erg naar uit, omdat ik dan nog met hem het gevecht aan kan gaan”, aldus Norris.

Hamilton is op zijn beurt positief verrast door de prestaties van Norris. ”Lando’s progressie is ontzettend indrukwekkend. Hij is zo jong, komt net in de sport en houdt zijn hoofd koel. Hij levert elk weekend, zelfs tegen de ervaren coureurs”, aldus Hamilton.

De Mercedes-coureur geniet van het jonge Britse talent met de komst van Lando Norris en Formule 2-kampioen George Russell. ”Ik vind het geweldig om deze twee jongens te zien groeien. Ik hoop zeker dat we wat tegen elkaar kunnen racen”, aldus de vijfvoudig wereldkampioen.

Lees ook: Hamilton extatisch na recordzege: ‘Voor het thuispubliek en familie, het is een eer’