Nyck de Vries is als tweede geëindigd in de hoofdrace van de Formule 2 in Spanje. De Nederlandse coureur moest alleen George Russell voor zich dulden.

De Vries vertrok ook van de tweede plaats en had polesitter Alexander Albon direct te pakken. Enkele ronden later had hij echter geen verweer tegen Russell. Ook Albon kwam hem weer voorbij met behulp van DRS.

Maar De Vries ging beter om met zijn banden dan de Britse Thai en pakte halverwege de race de tweede plaats weer terug. Met nog elf ronden te gaan kwamen Russel en De Vries gelijktijdig naar binnen voor de verplichte pitstop, zonder verandering van positie.

Doordat teamgenoot Sean Gelael uit de race werd getikt door Louis Deletraz werd de race, niet voor het eerst, geneutraliseerd met een virtuele safety car. In de slotronden waagde De Vries nog een poging binnendoor in bocht 5, maar schoot hij te ver door, waardoor Russell de leiding kon behouden.

In de sprintrace op zondag kon De Vries zijn goede resultaat geen vervolg geven. In de eerste ronde was hij iets te gretig bij een inhaalactie op Artem Markelov waardoor hij naast de baan kwam en veel plekken verloor. In zijn poging zo snel mogelijk terug naar voren te komen, ging hij opnieuw in de fout en eindigde zijn race al vroeg in de grindbak.