Nyck de Vries is bezig aan een sterk weekend in Monaco. Na een tweede tijd in de trainingen zette de Nederlander op vrijdag pole positie om in een overwinning. “We wisten als team dat we een goed pakket hadden voor deze race”, zegt de Vries vol vertrouwen.

Nyck de Vries is aardig op dreef in Monte Carlo. Na pole positie op donderdag pakt hij op vrijdag ook de overwinning in de feature race. “Ik wist dat het zwaar ging worden, maar deze overwinning is verdiend”, aldus de Vries. De Nederlander is elke sessie bovenaan te vinden, al komt dat voor hemzelf niet als een verrassing. “We wisten als team dat we een goed pakket hadden voor deze race. Bovendien ligt deze race me.”

Lees ook: Formule 2: Nyck de Vries wint incidentrijke feature race in Monaco

De Telegraaf meldde vandaag dat de Vries een deal zou hebben gesloten als simulatorcoureur bij Mercedes, maar daar wil de jonge Nederlander niet op reageren. “Het leven is goed voor mij momenteel”, blijft de Vries afzijdig. “Ik race veel en ben niet veel thuis.”

De Vries en de race-overall met Duitse kleuren. Foto: Motorsport Images

Opvallend dit weekend: net als in Barcelona rijdt de ART-coureur met een racepak van de Duitser David Beckmann. Volgens de Vries is daar een eenvoudige verklaring voor. “Mijn race-overall raakte in Bakoe zoek. Daar kwam ik vlak voor het weekend in Barcelona pas achter.” Het pak van ART-collega Beckmann is daarom een voorlopige oplossing.”In de tussentijd hebben we geen gehad om een nieuw pak te laten maken, daarom gebruik ik momenteel dit pak”, legt de Vries uit.

Lees ook: Hamilton geniet van ‘steeds sneller Monaco’, Räikkönen vindt het ‘steeds meer een normaal circuit’