*

Ocon gecharmeerd van ‘krap’ circuit Zandvoort: ‘Zou een megasnelle baan zijn’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

19 november 2018 12:47

Ocon gecharmeerd van ‘krap’ circuit Zandvoort: ‘Zou een megasnelle baan zijn’

Hij is momenteel niet de meeste populaire coureur in Nederland maar Esteban Ocon heeft niets dan lof voor het circuit in Zandvoort. De Fransman zou een Grand Prix in de Noord-Hollandse duinen toejuichen: “Het is een erg coole baan met een hele gave lay-out”, vertelt Ocon.

“Het is echt een old school circuit”, vertelt Ocon aan Motorsport.com“Tegenwoordig hebben we circuits met veel uitloopmogelijkheden en andere kerbstones in de Formule 1. Het zou geweldig zijn als we daar met de Formule 1 zouden rijden. Het zou een megasnel circuit zijn. Het is misschien niet het nieuwste van het nieuwste dat je daar hebt, maar dat maakt mij niet uit. Ik zou er graag racen als we ernaartoe gaan. Maar het is aan de FIA om te bepalen of het mogelijk is of niet.”

Lees ook: Dagje mediagekte in Zandvoort: Veel optimisme, maar of dat allemaal terecht is?

Zandvoort zegt zelf in de race te zijn voor een plekje op de kalender van 2020, een jaar waarin Ocon hoopt terug te keren in de Formule 1. Hij kent Zandvoort in ieder geval goed uit zijn jaar in de DTM en is ook op de hoogte van de nadelen van het circuit. “Het is een krap en snel circuit. In de DTM reed ik er ook met DRS en met die auto’s kun je in principe dichter achter een andere wagen rijden dan in de Formule 1, maar ook met een DTM bleek het nog lastig inhalen op Zandvoort.”

Lees meer over

Esteban Ocon