*

Ocon: ‘Rijdersmarkt open voor 2019’

Daan de Geus

Daan de Geus

11 december 2017 12:13

Ocon: ‘Rijdersmarkt open voor 2019’
Sutton Images

In 2018 presteren om een toptransfer af te dwingen voor 2019. Dat is volgens Force India-coureur Esteban Ocon goed mogelijk, door de ‘open’ rijdersmarkt voor dat jaar.

Ocon vertelt in gesprek met Sky Sports F1 dat hij denkt dat het voor 2019 “voor iedereen redelijk open ligt” wat de rijdersmarkt betreft. “Ik denk dat we veel veranderingen zullen zien, dus als je het volgend seizoen goed doet, zullen er kansen voor je liggen.”

“Ik wil 2018 daarom sterk beginnen, met de ervaring die ik dit jaar heb opgedaan op zak. Dan moeten we verder maar zien”, zegt de 21-jarige die niet alleen coureur is van Force India, maar ook deel uitmaakt van Mercedes’ juniorprogramma.

Ocon duelleert met Hamilton. Worden ze in de toekomst teamgenoten bij Mercedes?

Bij Mercedes zelf lopen de contracten van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas eind 2018 af, al lijkt het erop dat Hamilton nog deze winter gaat verlengen. Bottas zal echter moeten presteren en imponeren om zijn deal te verlengen voor 2019.

Ocon zelf heeft een Force India-contract dat officieel tot en met eind 2019 loopt, al heeft Force India’s Robert Fernley eerder aangegeven dat hij alleen voor 2018 nog absoluut vastligt. Officieel is hij Ocon dan ook van Mercedes gehuurd.

Bij de twee andere topteams zijn er twee coureurs die hun laatste contractjaar ingaan: Ferrari’s Kimi Räikkönen en Red Bulls Daniel Ricciardo. Hun teamgenoten Sebastian Vettel en Max Verstappen liggen allebei tot en met 2020 vast en zijn van de markt.

Ferrari heeft haar pupil Charles Leclerc verder net aan een Sauber-zitje geholpen om daar zijn debuutjaar af te werken, terwijl Red Bull Carlos Sainz in principe nog achter de hand heeft: de Spanjaard is tot en met eind 2018 uitgeleend aan Renault, maar blijft onder contract.

Gerelateerd