*

Wolff zeker dat Hamilton nieuwe Mercedes-deal tekent

Daan de Geus

Daan de Geus

11 maanden geleden

Wolff zeker dat Hamilton nieuwe Mercedes-deal tekent
Sutton Images

Teambaas Toto Wolff is er zeker van dat Lewis Hamilton spoedig een nieuw contract met Mercedes zal tekenen. De huidige deal van de viervoudig wereldkampioen loopt eind 2018 af.

“Ik denk dat het duidelijk is dat wij als team Lewis’ eerste keus zijn, terwijl hij als coureur onze eerste keus is. We presteren samen sterk en ik denk dat we allebei nog wel enkele jaren door willen”, verklaart Wolff.

“We zullen nu dan ook in gesprek treden”, vervolgt de Oostenrijker, die “geen reden ziet om eraan te twijfelen” dat het team en de coureur een akkoord zullen bereiken.

Hamilton zelf heeft zich recentelijk wisselend uitgelaten over zijn toekomst in de Formule 1. Aan de ene kant heeft de 32-jarige Brit benadrukt graag nog een aantal seizoenen door te gaan – zeker nu hij zo sterk presteert – al wil hij aan de andere kant niet te lang wachten met beginnen aan zijn ‘gewone leven’ buiten de sport.

De wereldkampioen van 2017 verklaarde kort na het claimen van de titel overigens zelf ook nog wel dat hij denkt er snel uit te zijn met Mercedes over een nieuwe deal. “We hebben namelijk al een contract met elkaar en het gaat er vooral om dat te verlengen en verbeteren.”

Hamilton en Wolff.

Lees meer over

Hamilton Mercedes Wolff