*

Hamilton denkt snel nieuwe Mercedes-deal te tekenen

Daan de Geus

Daan de Geus

1 november 2017 09:13

Hamilton denkt snel nieuwe Mercedes-deal te tekenen
Sutton Images

Lewis Hamilton verwacht binnen niet al te lange tijd een nieuw Mercedes-contract te ondertekenen. De huidige deal van de viervoudig wereldkampioen loopt eind 2018 af.

In gesprek met Sky Sports F1 omschrijft Hamilton de onderhandelingen met Mercedes als ‘een redelijk eenvoudig proces’. “We hebben namelijk al een contract met elkaar en het gaat er vooral om dat te verlengen en verbeteren”, zegt hij.

“Dan heb je het over dingen zoals wat ik nog meer kan doen voor Mercedes en de sponsors, en andersom”, verduidelijkt Hamilton, die denkt ‘binnen een maand of zo’ de benodigde tijd te vinden om er met Mercedes voor te gaan zitten en alles rond te maken.

Hamilton viert zijn vierde titel – en wil nu op jacht naar nummer vijf.

“Nu de druk eraf is, kunnen we sowieso van de komende races genieten”, vervolgt Hamilton, die afgelopen weekend in Mexico beslag legde op de titel, waardoor de resterende races in Brazilië en Abu Dhabi in die zin voor spek en bonen zijn.

Hamilton kan de rest van dit jaar in dat opzicht relaxen, maar verheugt zich alvast op de uitdaging van vechten voor volgende titels in de komende seizoenen. Van stoppen wil hij namelijk niks weten. “Vier titels is een mooi aantal, maar nu wil ik nummer vijf.”

“Ik denk dat ik nog meer in me heb, dat er meer in me zit. Er komen, zo verwacht ik, zwaardere tijden aan, maar ik ben daar juist dol op. Ik verheug me op de uitdaging”, stelt Hamilton, die meer van het racen geniet dan ooit tevoren. “Ik ben er volgend jaar dus sowieso nog bij en hopelijk nog wel langer.”

Lees meer over

Hamilton Mercedes