Manor heeft bevestigd dat de Indonesiër Rio Haryanto in 2016 de teamgenoot van Pascal Wehrlein wordt. Met deze aankondiging is het laatste racezitje voor 2016 gevuld.

De strijd om het Manor-zitje ging de laatste weken tussen Rio Haryanto en Will Stevens en Alexander Rossi. De laatste dagen werd daarbij steeds duidelijker dat Haryanto de strijd zou winnen van de twee coureurs die in 2015 nog voor Manor raceten, hetgeen nu dus bevestigd is door het kleine Britse team.

Manor-eigenaar Stephen Fitzpatrick laat weten zeer gelukkig te zijn met de komst van Haryanto, die afgelopen jaar veel indruk op hem heeft gemaakt in de GP2, waarin hij in 2015 drie races won en als vierde eindigde. “Rio kan daarnaast op veel steun rekenen in Indonesië, wat geweldig is voor ons team en de Formule 1.”

Haryanto zelf is uiteraard heel blij met de deal. “Ik kan niet wachten om in de auto te stappen”, vertelt de coureur die daar volgende week gelijk de kans toe krijgt tijdens de wintertests, maar ook al verder vooruitkijkt: “De eerste Grand Prix, in Melbourne, wordt een geweldig moment voor mij, mijn land en iedereen die me heeft gesteund.”

Haryanto spreekt daarbij een woord van dank uit aan iedereen die hem heeft bijgestaan op zijn pad naar de Formule 1. “Ik zie komend seizoen verder als mijn kans om iedereen terug te betalen voor het vertrouwen en om Azië te vertegenwoordigen in de Formule 1.”

De 23-jarige coureur uit Solo, Indonesië, kent Manor al door eerder testwerk voor het team en voorganger Virgin Racing. Haryanto ziet Manor als een renstal met ‘een spannende toekomstvisie en ambitieuze plannen’. Manor zelf denkt met Haryanto en Mercedes-protegé Pascal Wehrlein een ‘jong en gedreven duo’ te hebben.